De behandeling

Wat gebeurt er tijdens de massage?

U hoeft als u gemasseerd wilt worden niets mee te nemen en ook niet speciaal rekening te houden met wat u aantrekt. Wel is het prettig als u van tevoren gedoucht heeft en naar de wc bent geweest. Zo nodig is er een wc aanwezig in de praktijk. Een zware maaltijd voor de massage is niet aan te raden, omdat u tijdens de massage op uw rug of buik op de massagebank ligt.

Voor de massage hoeft u alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd gaat worden uit te kleden. Als dat nodig is zal een deel van de kleding met handdoeken afgedekt worden om te voorkomen dat hier olie op komt. In principe wordt geurloze olie gebruikt. Voor een ontspanningsmassage kunt u ook tegen een geringe vergoeding kiezen uit verschillende geuroliƫn. De tijdsduur van de massage hangt af van het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt. In de prijslijst zijn de tijden hiervoor vermeld.

De massage begint met een oppervlakkig deel, waarbij gebruik gemaakt wordt van olie. Daarna wordt de olie met een handdoek afgeveegd voor de diepe massage in de vorm van kneden. Na het kneden volgen er nog fricties. Dit zijn draaibewegingen bij de aanhechting van de spieren. Een ontspanningsmassage kan ook alleen uit het eerste deel bestaan als u dat wilt. Na afloop wordt het gemasseerde lichaamsdeel met een handdoek afgedekt en blijft u nog enkele minuten liggen, voordat u zich weer aankleedt.

Specialiteit: gehele lichaamsmassage

Laat in 3 uur uw hele lichaam masseren, van uw hoofd tot uw grote teen. U kunt hiervoor kiezen uit een selectie geurmassageoliƫn. Ervaar de totale ontspanning tijdens de massage. Na afloop beseft u dat er meer spieren bestaan dan een stijve nek of een verkrampte rug.

Oncologische massage

Als u klachten heeft na een behandeling voor kanker kan een speciale massage verlichting geven. Hierbij worden de spieren van het hele lichaam losgemaakt door middel van zachte schuddingen, waarbij u gekleed op de tafel ligt. Bij oedeemvorming kunnen zachte strijkingen over de gezwollen lichaamsdelen toegepast worden. Littekenweefsel kan soepeler worden door het toepassen van kleine draaiende bewegingen (fricties).

Medical taping

Daarnaast kan er medical taping gezet worden. Deze vorm van taping kan bijdragen aan ondersteuning en genezing van bijvoorbeeld bloeduitstortingen of aandoeningen van de spieren. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende kleuren die in de praktijk aanwezig zijn.